Borúra, derű

20180626_091720.jpg

Ezekben a hetekben, technikai okok miatt, tájházunk részlegesen zárva van. Péntektől - vasárnapig várjuk látogatóinkat, de kérjük, hogy mielőtt hozzánk látogatnak weboldalunkon vagy Facebook oldalunkon tájékozódjanak a várható nyitvatartási rendről. Ez az, ami miatt kicsit borús a mi hangulatunk is, hisz mindig öröm a hozzánk betérő vendéget köszönteni és portáinkon, kiállításainkban végigvezetni. Na, de népi bölcsességként "minden nap nem eshet", így mi is reméljük, hogy hamarosan visszatér a rend és folyamatosan fogadhatjuk a kirándulókat. Programfüzetünkben meghirdetett túráinkat, programjaink nem érintik a változások.

Háztáji

Zsellér portánk az idén tavasszal megújult. Újrarakták a kemencét, a "sütőasszony" meszelés után megtapasztotta a földpadlót s a tornácot is újra döngölték. A kamrába is bekerülnek az étkek s a nyári gyümölcs szezonban megindul a lekvárok, kompótok eltevése. Mindennek az illatát a vendég belépéskor tapasztalhatja.

"Öregfalu"n kánikulában és esőben

Az ócsai Öregfalu utcácskái, apró portái, a 18. századot idézik. Az ekkor, itt élő emberek életét rendkívül befolyásolja a víz, amelyet ma úgy ismerünk turjános. Ez egy lápos, mocsaras terület, amiből a település hajdani központját adó homokhát kiemelkedik. Ma ezt hívják a helyiek Öregfalunak.
Az Ócsai Tájház nádfedeles, sárfalú épületei sok látnivalót kínálnak akár esik, akár fúj, de hőségben is nagyszerű hűsölést biztosítanak. Egy szó, mint száz, csodás kirándulóhely, akár túrára, akár kiállításra, akár időutazásra vágyik a látogató. Itt akár a 13. századig visszautazhat képzeletben az ember a Református Műemlék Templom falai között sétálva. 
Tudta, hogy Ken Follett legsikeresebb regénye, a Katedrális megfilmesített változatát itt forgatták?

Az Ócsai Tájház Facebook oldalán minden esemény elérhető, így akár ezen a felületen, néhány kattintással  meghívhatja barátait egy-egy eseményre.

ÉLJEN VENDÉGSZERETETÜNKKEL ÉS LÁTOGASSON EL HOZZÁNK!

MEGELEVENEDŐ HAGYOMÁNY
 

2020-ban nyitva tartás március 1. - november 30. között:

Egyéni látogatók részére:
péntektől-vasárnapig, 10.00-16.00.
Csoportok részére:
keddtől-csütörtökig, 9.00-14.00.
Bejelentkezés a tájházba és a programokra: Kormos Rebeka, +36 30 494 3368, ocsaitajhaz@dinpi.hu.
Bejelentkezés a túrákra: Berecz Tibor, +36 70 504 2382, bereczt@dinpi.hu.
Cím: 2356 Ócsa, Dr. Békési u. 4-6., 
Megközelíthető: vonattal a Nyugati pályaudvarról, busszal a Népligeti buszpályaudvarról (Ócsa, Városháza megálló), autóval az 5-ös útról vagy az M5-ös autópályáról.
Weboldal / Ócsai Tájház
Facebook / Ócsai Tájház
Instagram / Ócsai Tájház