Élmény, kirándulás, tanulás - Egy rendhagyó nap az Ócsai Tájvédelmi Körzetben

Az elmúlt hetekben a helyi Halászi Károly Általános Iskola tanulói több évfolyammal látogattak el a Tájvédelmi Körzetbe, egy különleges természetismereti programra. A nap során az osztályok sorban útnak indultak felfedezni az Ócsa környéki területeket, útközben pedig több állomást érintettek, ahol játékos feladatok és interaktív bemutatók segítségével ismerkedtek meg a turján élővilágával, a hagyományos népi életmóddal, és más izgalmas témákkal.

img_0398.JPG

Volt szó a madarakról és fészkeikről, kétéltűekről, hüllőkről, gyógynövényekről, vadállatokról, munkatársaink pedig sok bemutatóanyagot hoztak magukkal, hogy a tanulók minden érzékszervét megmozgassák a foglalkozások során.

img_0423.JPG

A természeti élővilág a múltban is nagy hatással volt az itt élő emberekre, akik mindennapjaik során a természetből gyűjtött alapanyagokból készítették tárgyaikat, vagy gyógyhatásuk miatt gyűjtöttek bizonyos növényeket.

img_0354.JPG

Napjainkra nagyon kevés lápterület maradt meg hasonló állapotban, ezért kiemelten fontos, hogy a helyi gyermekek megszeressék, és a sajátjuknak érezzék ezt a csodálatos világot, mára kifejezetten ritka és értékes élőlényeivel.

img_0500.JPG

A gyermekek számára kiemelten fontos, hogy a tudás megszerzése élmény legyen, és a hasonló alkalmak kiváló lehetőséget jelentenek, a tantermi környezeten kívüli ismeretszerzésre.

img_0340.JPG

Az Ócsai Tájház és a Tájvédelmi Körzet Csapata szeretettel vár minden iskolát és óvodát, akik osztálykirándulásaik során szeretnék hasonló élményekkel  megajándékozni diákjaikat.

Fotók: Peer Réka

ÉLJEN VENDÉGSZERETETÜNKKEL ÉS LÁTOGASSON EL HOZZÁNK!

MEGELEVENEDŐ HAGYOMÁNY
 

2020-ban nyitva tartás március 1. - november 30. között:

Egyéni látogatók részére:
péntektől-vasárnapig, 10.00-16.00.
Csoportok részére:
keddtől-csütörtökig, 9.00-14.00.
Bejelentkezés a tájházba és a programokra: Kormos Rebeka, +36 30 494 3368, ocsaitajhaz@dinpi.hu.
Bejelentkezés a túrákra: Berecz Tibor, +36 70 504 2382, bereczt@dinpi.hu.
Cím: 2356 Ócsa, Dr. Békési u. 4-6., 
Megközelíthető: vonattal a Nyugati pályaudvarról, busszal a Népligeti buszpályaudvarról (Ócsa, Városháza megálló), autóval az 5-ös útról vagy az M5-ös autópályáról.
Weboldal / Ócsai Tájház
Facebook / Ócsai Tájház
Instagram / Ócsai Tájház