Irány a vidék a húsvéti napokban!

Hagyományok, divatok, szokások kavaroghatnak bennünk, de minden csontunkat áthatja az érzés, itt a tavasz.
Sokan családdal töltenék a hosszú hétvégét, de tele minden rózsaszín , műanyag vagy túldíszített húsvéti müty-mütyökkel. 
Más élményre vágyik? ...Önnek érdemes tovább olvasni ezt a cikket.

ocsai_tajhaz_2017.jpg

Irány az ébredő természet!

Sár, eső, változékony időjárás. De ki bánja! A tavaszt hirdető virágok sorra nyílnak s néhány tanösvényen már jól megfigyelhetőek a lombnyitás első jelei. A sár ellen meg készüljön fel az ember egy jó lábszárvédővel, gumicsizmával és persze váltócipővel.
Vágja zsebre a "túravezetőnket" és indulás!

mobilapp.JPG
A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén több olyan túraútvonal is van, ami egy mobil applikáció segítségével nagyszerűen bebarangolható.Túravezető a zsebben - Okosan a tanösvényeken című korábbi cikkünkben erről olvashatnak.

Vendégeskedjünk az Ócsai Tájháznál

Elhíresült gasztrofesztivál helyett, gondoljon inkább arra, ahogy nagyanyáink, dédanyáink készültek a család és a locsolók megvendégelésére. Ennek a készülődésnek a részleteit, okait fedezheti fel a látogató húsvét vasárnap (április 1.) - amely egyben a bolondozás napjának is számít - a tájházegyüttes portáin.
Kerül itt kalács a látogató kezébe, akár sütni, akár díszíteni szeretné, a lányok, asszonyok felfedezhetik a berzselés technikáját újra és különleges tárlatvezetésben is része lehet a betérőnek, Kárpáti Szilvia mesemondó jóvoltából. Kalács a húsvéti asztalon című bejegyzésünkben további részletek is olvashatóak. 

img_9211.JPGFotó: Peer Réka

Közel is, távol is!

Mindezek nincsenek messzebb fél/egy óra autóútnál Budapesttől.
De bárhonnan is induljon el, az ember, vendégnek lenni jó, akár a természetben keresünk megnyugvást, akár hagyományos környezetben. Kollégáink, eszközeink mind azt szolgálják, hogy kellemes kikapcsolódásban, élményekben legyen részük ezen a hétvégén is.

ÉLJEN VENDÉGSZERETETÜNKKEL ÉS LÁTOGASSON EL HOZZÁNK!

MEGELEVENEDŐ HAGYOMÁNY
 

2020-ban nyitva tartás március 1. - november 30. között:

Egyéni látogatók részére:
péntektől-vasárnapig, 10.00-16.00.
Csoportok részére:
keddtől-csütörtökig, 9.00-14.00.
Bejelentkezés a tájházba és a programokra: Kormos Rebeka, +36 30 494 3368, ocsaitajhaz@dinpi.hu.
Bejelentkezés a túrákra: Berecz Tibor, +36 70 504 2382, bereczt@dinpi.hu.
Cím: 2356 Ócsa, Dr. Békési u. 4-6., 
Megközelíthető: vonattal a Nyugati pályaudvarról, busszal a Népligeti buszpályaudvarról (Ócsa, Városháza megálló), autóval az 5-ös útról vagy az M5-ös autópályáról.
Weboldal / Ócsai Tájház
Facebook / Ócsai Tájház
Instagram / Ócsai Tájház