3 kirándulóhely a havas hétvégére

Beköszönt a tavasz, semmi kétség!
Ezzel a bizodalommal nézhet a kimozdulni vágyó a hétvége elé.
...s ha már ilyen bátor, akkor próbáljon ki valami újat:

mobilapp.JPGTúravezető a zsebben

Az alkalmazás segítségével bejárhatja a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 14 tanösvényét.  A GooglePlay oldaláról ingyenesen letölthető az applikáció, amely aztán offline módban is alkalmazható. -Tervezze meg kirándulását az új eszköz segítségével!

Irány a természet!

A Selyem-réti tanösvény ideális azok számára, akik rövid autókázással szeretnének egy vadregényes erdei kalandra eljutni ezen a hétvégén a főváros közelében.
A tanösvény hossza 1,5 km, amely egy jól karbantartott erdei úton halad. A téli erdő különleges csendességgel fogadja a kirándulókat.

28499742_1893031970766771_1125477672_o_1.jpg

Ócsa közelében érdemes akár melegedési szándékkal is megállni az ócsai Öregfaluban. A 18 századi településszerkezet a mai napig fennmarad. A szűk utcácskák körbeölelik Árpád-kori, évszázados templomot és az Ócsai Tájházat. A tájházegyüttes a hétvégi napokon 10-17 óra között fogadja a látogatókat. A hajdan élt gazdálkodó emberek tárgyi kultúráját a tárlatvezetők sok érdekességgel kiegészítve mutatják be. 

soml.jpg

A Kálvin utca elején a Gólyafészek cukrászda pedig igazi menedék lehet a megfáradt vándoroknak. A helyben készülő sütemények nagy választékából mindenki kedvére válogathat. A cukrászmester és családja nagy szeretettel várja a vendégeket.

hiuz.jpg

Fel a Börzsönybe

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénnyel várja a családokat a Hiúz-ház. A névadó különleges ragadozóról a Turista természetjáró magazin közölt nemrég cikket, Túra a börzsönyi hiúz nyomában címmel.
Ezen a hétvégén (március 3.) családi napra várják a királyréten a kicsiket és nagyokat.

sas-hegy_1.JPG

Kint a természetben, mégis Budapesten

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után az emeleti panorámateraszról pazar budapesti kilátás tárul a látogató elé. 

Akár közeli, akár távolabbi célpontot választunk, biztosan lesz alkalmunk ezen a hétvégén a késő tél szépségeit felfedezni.