Indulnak a túrák!

Örömmel jelenthetjük, hogy végre a újraindulhatnak az Ócsai Tájvédelmi Körzet vezetett túrái!

Május 8-án, szombaton az Öreg-turján fokozottan védett részeit barangoljuk be a Turján-tanösvényen. Hamarosan meghirdetjük további programjainkat is, többek között lesz lehetőség orchideanézésre, gombászásra és a Selyem-réti tanösvény odúinak lakóival is találkozhatunk nemsokára! A részletekért kövessék figyelemmel a blogunkat, vagy a Facebook oldalunkat.

Fontos információ, hogy a járványhelyzet miatt programjainkra csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek jelentkezhetnek. A védettségi igazolványt a túra elején kötelező a túravezetőnek bemutatni! A 18. életévüket még be nem töltött résztvevők védettségi igazolvány nélkül is jöhetnek.

  turjan2.JPG

Turján világa – Tanösvénytúra

Május 8. (Szombat) 10:00 

Az egykor kiterjedt turjánvidékből napjainkra csupán apró részletek maradtak fenn, ezek egyike az ócsai Öreg-turján. A lápvidék különleges élőhelyviszonyainak köszönhetően számos, mára már ritkaságnak számító növény- és állatfaj maradt fent. A Turján-tanösvényen keresztül a Tájvédelmi Körzet fokozottan védett részeit bejárva, a lápréteket, ligeterdőket és nádasokat érintve, mi is megismerhetjük ezt a csodás vízi világot!

A túra vízállásos területeken megy keresztül, ezért gumicsizma szükséges!

A programon kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a részvétel! Ennek a meglétét a helyszínen ellenőrizzük. A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett a kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.

Előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi űrlapon: https://forms.gle/PW49nFDYvuqdpRSz6

Részvételi díj: teljes árú: 1700 Ft/fő, kedvezményes: 1000 Ft/fő.
A helyszínen SZÉP kártyával is fizethetnek.

Elővásárlás Jegymesteren: https://jegymester.hu/production/56552/a-turjan-vilaga

Találkozás: 10:00 Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési P. A. 4-6; GPS: 47.289328, 19.226757)
Túra hossza, időtartama: 3 km; 2 óra
Túra nehézsége: Könnyű túra
Információ: Berecz Tibor (munkaidőben: 06-70-504-2382; bereczt@dinpi.hu)

tajhaz_dinpi_termeszetvedelem_logo.jpg