Föld Napja a Halászy Károly Általános Iskolában

Április 22. a Föld Napja. Ilyenkor minden évben iskolák százai, és számos szakmai szervezet rendez különböző témanapokat, programokat, ezzel is ráirányítva a figyelmet napjaink környezeti és természeti problémáira, ezzel buzdítva társadalmunkat egy környezettudatosabb életformára. Nem volt kivétel az Ócsai Halászy Károly Általános Iskola sem, ahol kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a felnövekvő generáció felelősségteljes gondolkodással vágjon bele a nagybetűs életbe.

2028.JPG

Az iskola igazgatósága felkért bennünket, hogy csatlakozzunk az iskola Föld Napi programsorozatához, és 2018. április 17-én Berecz Tibor, az Ócsai Tájvédelmi Körzet túravezetője előadást tartott a 2. osztályos évfolyamok tanulóinak arról, hogy hogyan kapcsolódunk mi emberek a földünk környezetéhez, figyelmetlenségünkkel milyen károkat okozhatunk az élővilágnak, és praktikus, mindennapi tanácsokat hallhattak arról, miként lehet némi odafigyeléssel, akár csak apróságokkal is hatalmas lépéseket tenni bolygónk egészségéért.

2026.JPG

 

Ezúton is köszönjük szépen a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a jeles alkalmon! A fotókat köszönjük a Halászy Károly Általános Iskolának!

ÉLJEN VENDÉGSZERETETÜNKKEL ÉS LÁTOGASSON EL HOZZÁNK!

MEGELEVENEDŐ HAGYOMÁNY
 

2020-ban nyitva tartás március 1. - november 30. között:

Egyéni látogatók részére:
péntektől-vasárnapig, 10.00-16.00.
Csoportok részére:
keddtől-csütörtökig, 9.00-14.00.
Bejelentkezés a tájházba és a programokra: Kormos Rebeka, +36 30 494 3368, ocsaitajhaz@dinpi.hu.
Bejelentkezés a túrákra: Berecz Tibor, +36 70 504 2382, bereczt@dinpi.hu.
Cím: 2356 Ócsa, Dr. Békési u. 4-6., 
Megközelíthető: vonattal a Nyugati pályaudvarról, busszal a Népligeti buszpályaudvarról (Ócsa, Városháza megálló), autóval az 5-ös útról vagy az M5-ös autópályáról.
Weboldal / Ócsai Tájház
Facebook / Ócsai Tájház
Instagram / Ócsai Tájház