Hagyományokban gazdag adventi napokat kívánunk!

"Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár."

Pilinszky János

25395929_1992056107736799_1960323869961276459_n.jpg

Az adventi várakozás napjaiban, a ropogó tűz mellett, a kemence padkáján üldögélve belehasíthat az emberbe, hogy mire is várunk az elcsendesülő vagy éppen nyüzsgő-ajándékkereső-takarító napok sorában.
Pilinszky jól mondja, hogy ha jól várunk, türelmesen várunk. Megtiszteljük egymást figyelemmel, András, Borbála, Luca napi ünnepeket ülünk és a Megváltó születésével lelkünk megnyugszik.
A téli napforduló, amely az év legrövidebb nappalát, következésképpen a leghosszabb éjszakát adja szokásainkban különös helyet élvez. "Az északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti, a legtöbb kultúrában számos ősi népi szokás kapcsolódik hozzá, és ünnepségek kísérik, mint például az ókori római Saturnalia, a zsidó Hanuka, az afroamerikai Kwanzaa, vagy maga a karácsony" Forrás: Wikipédia

angyalnap.jpgBetlehemes játék az Ócsai Tájháznál

Az Ócsai Tájház idei, 2017.december 16., utolsó jeles napjával, az Angyalnappal zárta kapuit. 
Egész éves munkánkat áthatotta a szándék, hogy hagyományainkból megmutassunk, megéljünk olyan jeles, méltó napokat, amelyek a ma embere számára is példaértékűek lehetnek. Reményeink szerint információval, élménnyel gazdagon indult haza tőlünk minden idei látogatónk. 
Büszkén vagyunk rá, hogy több ezer gyermek, fiatal, felnőtt és nyugdíjas tisztelt meg minket az idén is. Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk!
A 2018-as esztendőben a visszatérő vendégek kedvére új programokat is hirdetünk, de azok, akik még nem jártak nálunk sokéves, hagyományozódó rendezvényeinket is megtalálják ajánlónkban.

ocsa2018programajanlo1.JPG

ocsa2018programajanlo2.JPG

 Az Ócsai Tájház Facebook oldala valódi üzenőfalként működik. Itt is részletes leírást találhatnak programjainkról, túráinkról és olyan aktualitásokról, amelyek tájházegyüttesünk portáit és az Ócsai Tájvédelmi Körzetet érintik. 
Klikk! 
2018-ban heti rendszerességgel jelentkezünk itt a blog térben újdonságokkal, érdekességekkel, ajánlókkal, minden csütörtökön.
Örömmel fogadunk élménybeszámolókat, fotóriportokat látogatóinktól, amelyeket szintén ezen a felületen van módunk közzétenni. 2018-ban várjuk jelentkezésüket a ocsaitajhaz(KUKAC)dinpi.hu e-mail címen.

ÉLJEN VENDÉGSZERETETÜNKKEL ÉS LÁTOGASSON EL HOZZÁNK!

MEGELEVENEDŐ HAGYOMÁNY
 

2020-ban nyitva tartás március 1. - november 30. között:

Egyéni látogatók részére:
péntektől-vasárnapig, 10.00-16.00.
Csoportok részére:
keddtől-csütörtökig, 9.00-14.00.
Bejelentkezés a tájházba és a programokra: Kormos Rebeka, +36 30 494 3368, ocsaitajhaz@dinpi.hu.
Bejelentkezés a túrákra: Berecz Tibor, +36 70 504 2382, bereczt@dinpi.hu.
Cím: 2356 Ócsa, Dr. Békési u. 4-6., 
Megközelíthető: vonattal a Nyugati pályaudvarról, busszal a Népligeti buszpályaudvarról (Ócsa, Városháza megálló), autóval az 5-ös útról vagy az M5-ös autópályáról.
Weboldal / Ócsai Tájház
Facebook / Ócsai Tájház
Instagram / Ócsai Tájház