Régi ócsai képeslapokból nyílik kiállítás

ixg772.jpgFotó: Végh László Flórián

Végh László Flórián képeslap-gyűjteményének ócsai darabjaiból nyílik kiállítás az Ócsai Tájházban.

Szeretettel várunk mindenkit 2018. szeptember 15., 10.30-kor, a Kulturális Örökségvédelmi Napok keretén belül megszervezésre kerülő Élet az Öregfaluban című programon.

A gyűjtő tíz éve kezdett bele saját ősei történetének kutatásába, melyből aztán az évek alatt nemcsak család-, de helytörténeti kutatások, képeslapok és egyéb településtörténeti értékek gyűjtése lett. Ez a munka lefedik a volt alsódabasi járás településeit, Alsónémeditől, Dabason át, egészen Lajosmizséig.
A 96 darabos ócsai gyűjteményből a kezdetektől az 1930-as évekig válogattunk egy csokorra valót, így a kis képeken a kedves látogatók olyan épületeket is láthatnak, melyek már nem, vagy nem úgy állnak a városban, mint fénykorukban. A megnyitón egy előadás keretében hely- és családtörténeti érdekességeket hallhatnak a képeslapok kapcsán. Szó esik az ócsai templomok átalakításáról, az első világháborús hadi üdülőről vagy éppen a gyógyszertárról.

Ki-ki, felismerheti a képeslapok sarkában nagyszülői vagy dédszülői házat.
A kiállítás előkészítésének első alkalmával pont egy ilyen személyes emlék került felszínre, az egyik adatközlőtől. Ezek a pillanatok mélyen meghatóak, ahogy egy régi tárgy feleleveníti valakiben elfeledettnek hitt, gyermekkori élményeit.
Reméljük, hogy másoknak is felidéz majd a kiállítás emlékeket!

ÉLJEN VENDÉGSZERETETÜNKKEL ÉS LÁTOGASSON EL HOZZÁNK!

MEGELEVENEDŐ HAGYOMÁNY

Várjuk szeretettel egyéni vagy csoportos látogatóinkat!
Szerda-péntek 9.00-16.00
Szombat-vasárnap 10.00-17.00
Hétfő szünnap. Kedd csoportos nap (bejelentkezés mellett).
A hivatalos ünnep-, és pihenőnapokon hétvégi nyitvatartási rend mellett várjuk a látogatókat.
Bejelentkezés és további információk: +36 30 494 3368, ocsaitajhaz@dinpi.hu
Cím: 2356 Ócsa, Dr. Békési u. 4-6., 
Megközelíthető: vonattal a Nyugati pályaudvarról, busszal a Népligeti buszpályaudvarról (Ócsa, Városháza megálló), autóval az 5-ös útról vagy az M5-ös autópályáról.
Weboldal / Ócsai Tájház
Facebook / Ócsai Tájház
Instagram / Ócsai Tájház