Élmény, kirándulás, tanulás - Egy rendhagyó nap az Ócsai Tájvédelmi Körzetben

Az elmúlt hetekben a helyi Halászi Károly Általános Iskola tanulói több évfolyammal látogattak el a Tájvédelmi Körzetbe, egy különleges természetismereti programra. A nap során az osztályok sorban útnak indultak felfedezni az Ócsa környéki területeket, útközben pedig több állomást érintettek, ahol játékos feladatok és interaktív bemutatók segítségével ismerkedtek meg a turján élővilágával, a hagyományos népi életmóddal, és más izgalmas témákkal.

img_0398.JPG

Volt szó a madarakról és fészkeikről, kétéltűekről, hüllőkről, gyógynövényekről, vadállatokról, munkatársaink pedig sok bemutatóanyagot hoztak magukkal, hogy a tanulók minden érzékszervét megmozgassák a foglalkozások során.

img_0423.JPG

A természeti élővilág a múltban is nagy hatással volt az itt élő emberekre, akik mindennapjaik során a természetből gyűjtött alapanyagokból készítették tárgyaikat, vagy gyógyhatásuk miatt gyűjtöttek bizonyos növényeket.

img_0354.JPG

Napjainkra nagyon kevés lápterület maradt meg hasonló állapotban, ezért kiemelten fontos, hogy a helyi gyermekek megszeressék, és a sajátjuknak érezzék ezt a csodálatos világot, mára kifejezetten ritka és értékes élőlényeivel.

img_0500.JPG

A gyermekek számára kiemelten fontos, hogy a tudás megszerzése élmény legyen, és a hasonló alkalmak kiváló lehetőséget jelentenek, a tantermi környezeten kívüli ismeretszerzésre.

img_0340.JPG

Az Ócsai Tájház és a Tájvédelmi Körzet Csapata szeretettel vár minden iskolát és óvodát, akik osztálykirándulásaik során szeretnék hasonló élményekkel  megajándékozni diákjaikat.

Fotók: Peer Réka

Nyitva az élményekre!

Várjuk szeretettel egyéni vagy csoportos látogatóinkat!
Szerda-péntek 9.00-16.00
Szombat-vasárnap 10.00-17.00
Hétfő szünnap. Kedd csoportos nap (bejelentkezés mellett).
A hivatalos ünnep-, és pihenőnapokon hétvégi nyitvatartási rend mellett várjuk a látogatókat.
Bejelentkezés és további információk: +36 30 494 3368, ocsaitajhaz@dinpi.hu
Cím: 2356 Ócsa, Dr. Békési u. 4-6., 
Megközelíthető: vonattal a Nyugati pályaudvarról, busszal a Népligeti buszpályaudvarról (Ócsa, Városháza megálló), autóval az 5-ös útról vagy az M5-ös autópályáról.
Weboldal / Ócsai Tájház
Facebook / Ócsai Tájház
Instagram / Ócsai Tájház