Gerincjóga és bodyart a Turján-házban

gerincj.jpg

A tavalyi év újdonsága volt, hogy jóga órák indultak a tájházegyütteshez tartozó Turján-házban. Az alkalmakra, kis létszámú csoportokban várja a mozogni vágyókat Erdő-Bálint Zsuzsi. 

Gerincjòga:

Egy modern mozgásrendszer, amely a jóga eszköztárát használja a fizikai test és idegrendszer egészségének helyreállítására, az anatòmiai alapmozgásokkal és fascia-láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal. Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti,kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletű, testfejlesztő irányzata.

bodyART :

A bodyART mozgásanyagát tekintve a jógából veszi a fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do-In-bòl ismert elemeket rendel ès speciális légzéstechnikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés ès a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó, lazító hatású gyakorlatokat is, melyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel. A bodyART edzéssel fejlődik a hajlékonyság, az erő, az állóképesség, a kitartâs, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek , amelyek a harmonikus lèt alapjai.

Keddenként és csütörtökönként:
17.30 gerincjóga
18.45 bodyART

Hétfőn és szerdánként :
9.15 bodyART

Àrak :
1200 ft/ alkalom
10.000 ft/ 10 alk.

Bejelentkezés Erdő-Bálint Zsuzsinál szükséges a 06304653185 számon.

Bejárat az Ócsai Tájház portáinál, a Turján-háznál a Lőrinc u. 5. sz. alatti bejáratánál.